+4 021 402 3927; +4021 402 3935

English

Cercetare

Motto: "Ca sa poti sa transmiti stiinta, trebuie sa fii tu insuti creator de stiinta..." C.D. Nenitescu

Inca de la infiintarea facultatii, acum 145 de ani, activitatea de cercetare a reprezentat alaturi de cea de educatie principala preocupare a membrilor ei.

Activitatea de cercetare acopera in prezent multiple domenii cum sunt chimia, ingineria chimica, stiinta materialelor si protectia mediului.

Activitatea de cercetare se realizeaza la nivelul departamentelor precum si in centre de cercetare si in cadrul platformei de cercetare Materiale Multifunctionale Micro si Nanostructurate – 3MN.

In prezent in facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor isi desfasoara activitatea 165 cadre didactice din care 48 de profesori universitari titulari si 20 profesori universitari consultanti (41 dintre profesori fiind si conducatori de doctorat). Peste 180 de doctoranzi, alaturi de aproximativ 800 studenti de la ciclul de master si licenta contribuie de asemenea la activitatea de cercetare.

Productia stiintifica a intregului colectiv academic al facultatii insumeaza anual peste 500 articole publicate in reviste de specialitate, dintre care peste 300 in reviste cotate ISI. Acest fapt confera o mare vizibilitate internationala pentru corpul academic al facultatii, intarita si prin contracte de cercetare internationale cu finantare europeana sau privata a unor firme de prestigiu din Europa si SUA, lideri mondiali in segmentele de piata pe care le reprezinta.

La exercitiul national de evaluare a calitatii cercetarii din 2011 Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea Politehnica din Bucuresti s-a clasat prima la nivel national in domeniul Inginerie Chimica, domeniu in care facultatea desfasoara traditional atât activitate didactica cât si de cercetare.

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din Universitatea Politehnica din Bucuresti s-a clasat si in Top100 pe domenii de cercetare la nivel mondial, la domeniul Inginerie chimica, fiind singura universitate din Romania care se afla in Top100 pe anul 2012 in clasamentul SCImago dat publicitatii la sfarsitul lunii martie 2013.

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor organizeaza o data la doi ani conferinta "Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering – RICCCE".Lucrari stiintifice reprezentative


Cristina ORBECI, Ion UNTEA, Gheorghe NECHIFOR, Adina Elena SEGNEANU, Mihaela Emanuela CRACIUN - Effect of a modified photo-Fenton procedure on the oxidative degradation of antibiotics in aqueous solutions